Aklınıza takılan sorular mı var?
İzmir Hızlı Destek Hattı
+90-506-321-89-89
İzmir şubemize ulaşarak hiperbarik oksijen tedavisi hakkında bilgi alabilirsiniz.
Yol tarifi alınBursa Hızlı Destek Hattı
+90-507-797-28-17
Bursa şubemize ulaşarak hiperbarik oksijen tedavisi hakkında bilgi alabilirsiniz.
Yol tarifi alınHastalarımızın sıkça sorduğu sorular
Hiperbarik oksijen tedavisi basınç odası adını verdiğimiz kapalı bir odada yüksek basınç altında iki saat süre ile maske yoluyla aralıklı olarak saf oksijen solunması işlemidir.
Hastalarımızın çoğu oturarak tedavi görmektedir.
Ancak yatağa bağımlı veya tedavisi nedeniyle olarak yataktan kalkması uygun olmayan hastalarımızı sedyede tedaviye alabiliyoruz. Doktorunuz, genel durumunuzu ve tedavi süresini göz önünde bulundurarak sizin için en uygun tedavi pozisyonunu belirleyecektir.
Acil bir durum nedeniyle tedaviden çıkmanız gerekiyorsa, tıbbi ekip gerekli önlemleri alarak diğer hastaların tedavisinin etkilenmemesini sağlayacaktır.
Basınç odasında seans esnasında uyumanızda tıbben bir engel olmamakla birlikte tedavinin etkinliğinin düșmesinden dolayı tavsiye etmiyoruz.
Tedavi için kliniğimiz tarafından özel bir giysi verilecektir.
Yanıcı-parlayıcı malzemeler, pilli-elektronik aletler-cep telefonu, çakmak, araç kumandası gibi malzemlerinizi basınç odası dışında bırakarak tedaviye girmelisiniz.
Uzman doktorlarımız gözetiminde, risk oluşturmayacak şekilde uygulanan tedavi protokolümüzde oksijen solumanız zararlı olmaz. Aksine tüm vücuda yayılan yüksek oksijen konsantrasyonunun pek çok faydasını görürsünüz.
Hayır, Maskenizi ilk siz kullanırsınız ve tedavi süresince bu maskenizi yanınızda getirirsiniz. Tedaviniz tamamen bittikten sonra da maskeniz sizde kalır.
Su ve sabun ile kolayca temizleyip durulayabilirsiniz. Koku yapmayan dezenfektanları kullanabilirsiniz.
SGK’dan yararlanan hastalarımızın tedavi ücretinin bir bölümü SGK tarafından karşılanır. Hasta tarafından ilave olarak yasal katkı payı ödenir.
Özel sağlık sigortalarında Sigorta Şirketine ve poliçenizin durumuna göre değişiklik olabilir. Sigorta şirketiyle görüşmek gerekir.
Hiperbarik oksijen tedavisi için gereken seans sayısı, tedavinin amacına, tedavi edilen duruma ve hastanın yanıtına bağlı olarak değişebilir. Örneğin; İşitme kayıplarında 20 seanslık, Diyabetik ayak yaralarında 30 seanslık rapor çıkarılarak hastanın tedaviye cevabı izlenmektedir.
Kitap okuyabilirsiniz.
Bilgi merkezi
Ameliyat Yarası Nasıl Çabuk İyileşir?
Ameliyat sonrası yara iyileşmesi, hastaların genel sağlık durumu ve yaşam kalitesi üzerinde doğrudan etkilidir. Ameliyat yeri…
Şeker Hastalığı Ayak Yarası Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?
Şeker hastalığı, vücudun kan şekeri seviyesini düzenleyen insülin hormonunun ya yeterince üretilememesi ya da etkili bir…
Kemik İliği Ödemi Nedir? Kemik İliği Ödemi Yaşayanlar
Kemik iliği ödemi, kemik iliğinde anormal sıvı birikmesiyle karakterize edilen ağrılı bir durumdur. Kemik iliği, vücudumuzda…